Salı, Ağustos 17, 2010

Haytalı

Bu hafif ve son derece rafine lezzet  için Antakya 'da Affan Kahvesi 'ne gidilmeli.Affan Kahvesi, üç kuşaktır aynı aile tarafında işletilen, içinde kütüphanesi olan gerçek bir kıraathane.Arka tarafında minik bir bahçesi var, Haytalı'yı bu serin bahçede kaşıklamak müthiş bir keyif.Haytalı'yı ben evde de yapıyorum. Bu tarifle katıldığım Mutfağın Yıldızları yarışmasında da 3. oldum.
(bkz. http://www.mutfaginyildizlari.com/)

Tarifini aşağıda vereceğim, ancak yolunuz düşerse Affan Kahvesinde muhakkak Haytalı yenmeli.Kendi yaptıkları dondurmadan , 50 yıllık orjinal kaşıklarına kadar burası görülmeye değer.


Malzeme Listesi 
  • 1  lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay  kaşığı damla sakızı
  • 3-4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • Şerbeti için ; gıda boyası ve gül suyu karıştırılmış şekerli su veya yine gül suyu eklenmiş hazır nar suyu
  • İyi kalite sade dondurma 
Hazırlanışı

  • Şeker, damla sakızı, pirinç unu ve nişasta süt ile beraber kaynayıncaya dek karıştırılırak pişirilir 
  • Kaynadıktan sonra katılaşması için 3-4 dk daha pişilir 
  • Katılaşan muhallebi ayaklı kuplara veya cam kaselere 1 parmak kalınlığında paylaştırılır, soğutulur 
  • Servis edilirken üzerine önce 2 top dondurma yerleştirilir 
  • Kasenin geri kalanı gül sulu soğuk şerbet ile doldurulur.

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder