Salı, Ağustos 17, 2010

Çilek Likörüm

Bunu neden daha önce denememişim bilemedim.Kıpkırmızı rengi ile lezzeti harika bir likör oldu.Muz ve portakalla yaşadığım deneyimlerden sonra çilekle olan ilişkimde aradığımı buldum.Zira bu kez ilişkiye biraz heyecan kattım, vanilya, tarçın ve karanfil gibi :)


Malzeme Listesi
  • 1 kg kokusu güçlü, iyi kalite çilek
  • 1/2 kg +1 su bardağı şeker
  • 1/3 kg alkol
  • 1 çubuk tarçın ve1/2 çubuk vanilya
  • 1-2 adet karanfilPosted by Picasa
Hazırlanışı
  • Çilekler yıkanıp kurutulur
  • Cam bir kavanoz içine bir sıra çilek bir sıra şeker olacak şekilde yerleştirilir
  • Kavanoz sıkıca kapatılarak 2-3 hafta mayalanması için bekletilir
  • Bu süre zarfında kavanoz her gün çalkalanarak şekerin erimesi ve eşit şekilde dağılması sağlanır
  • Bekleme süresi sonunda çilekler kavanozdan çıkarılır ve tülbent yardımı ile süzülür
  • Alkol ile beraber, tarçın, vanilya ve karanfil eklenir
  • Sıkıca kapatılarak 1 ay daha bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder