Salı, Ağustos 17, 2010

Oruk Kebabı

İşin sırrı sırrı malzemede mi, ustalıkta mı yoksa pişirme şekline mi karar veremedim.Ama burada Oruk Kebabı olarak adlandırılan içli köfte bir başkaydı.
Bakır tepsilerlerde ,elde çekilen kıyma ve değirmenden henüz alınmış ince bulgur ile hazırlanan köfte hamuru, ön pişirim yapılmış soğanlı bol kıyma ile dolduruluyor.Ama köfte hamuru incecik ve köfteler kocaman olacak.Toplam 5 kg kıyma ve 3 kg bulgur ile hazırlanan köfteler , bahçede yakılan harlı odun ateşi üzerinde booool zeytinyağı içinde kızartılıyor. Kızartma ama ağır değil, hatta o kadar hafif ki yemeğe başlayınca nerede duracağınızı bilemiyorsunuz.Üstelik tıka basa yenmesine rağmen hiç bir rahatsızlık vermiyor.Çünkü herşey doğal...Üstelik tuzsuz. Neredeyse hiç tuz yok Antakya mutfağında.Buna rağmen elde edilen lezzetin bence tek bir açıklaması var;  ÖZGÜVEN.

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder