Salı, Ağustos 10, 2010

Künefenin böylesi


Oruk kebabından sonra sıra künefede.Çiğ kadayıflar bakır bir tepside eritilmiş tereyağı ile ovuluyor.(Kadayıf miktarının 1/3 oranında yağ kullanılıyormuş.)Yaklaşık yarım saat ovulduktan sonra yine bakır bir tepsiye yağlı karışımın yarısı iyice bastırılıyor.Üzerine tuzsuz sünme peyniri yerleştirilip kadayıfın geri kalan kısmı bastırılıyor.Buraya kadar bildiğimiz künefe.İşin en önemli kısmı pişirme yöntemi.Çünkü bu kocaman bakır tepsi, köz haline gelmiş mangal üzerinde evire çevire pişiriliyor.Servis tabaklarına alıdıktan sonra da şerbeti ekleniyor.Ben Antakya'da pek çok künefecide künefe yemişim, ama böylesini görmedim.

2 yorum: