Pazartesi, Ağustos 30, 2010

Midye Pilaki

 Ben bir pilaki severim.Fasulye, barbunya, midye, zeytinyağının enfes kokusu ve maydanozun tazeliği...
Dondurulmuş gıda çok fazla tercih etmem ancak midyeleri tek tek temizlemek, kumlarını ve sakallarını tekrar tekrar kontrol etmek zaman alıcı olduğundan bu kez dondurulmuş midye eti kullandım.Tüm zincir marketlerin dondurulmuş gıda bölümünde bulunuyor, markası Marines.
4 Kişi için :

Malzeme Listesi
  • 200 gr dondurulmuş midye eti
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet  küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Defne yaprağı
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Soğan ve sarımsaklar zeytinyağında sotelenir
  • 4-5 dakika sotelenen soğan ve sarımsağa önce havuçlar eklenir
  • 3-4 dakika sonra patatesler eklenir (tüm malzemeler oldukça küçük doğranmalıdır, örneğin serçe parmağın tırnağı büyüklüğü)
  • 3-4 dakika daha pişirilir, salça eklenir
  • Midyeler eklenir
  • Midyelerin üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenir
  • Tuz ve defne yaprağı ilave edilerek 5 dakika kadar pişirilir
  • Servis tabağına alınan pilaki üzerine bol maydanoz serpilir
  • Ilık olarak servis yapılır
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder