Salı, Eylül 07, 2010

Cevizli anne kurabiyesi


Kızımın favori kurabiyesi.Çocukken benim de favorimdi. Annem her kurabiye pişirdiğinde fırının önünde bekler, pişer pişmez daha soğumasını beklemeden yerdim .
Kullanılan malzemeler de yapımı da basit ve son derece pratik.Aşağıdaki tarif ile ortalama 20 adet kurabiye elde ediliyor

Malzeme listesi

  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1/2 su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta +1 yumurta sarısı üzerine sürmek için
  • 4-4,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı
  • Ceviz içleri bıçak yardımı ile fazla küçük olmayacak şekilde doğranır, yanmaz tabanlı bir tavada hafif kavrulur ve soğumaya bırakılır
  • Şeker, yumurta,yoğurt ve yağ birlikte karıştırılır
  • Un ve kabartma tozu eklenir
  • Yumuşak bir hamur elde edilmelidir , hatta şekil verirken ellerinizi yağlamayı gerektirecek kadar yumuşak bir hamur
  • Son olarak cevizler ilave edilir
  • Kurabiyelerin aynı büyüklükte olmaları için ben dondurma kaşığı kullanıyorum
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür
  • Şekil verilen kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirilir



Posted by Picasa

1 yorum:

  1. Eline sağlık Sanemcim. Çok nefis gözüküyor. Denemek lazım:) Sevgiler

    YanıtlaSil