Cumartesi, Eylül 18, 2010

Çifte çikolatalı muffin

 Hem kızımın hem de tüm arkadaşlarının favorisi olan muffinler....Mümkünse henüz sıcakken yani içindeki çikolatalar erimiş haldeyken  tüketilmeli. Beklediğinde ise bir başka oluyor lezzeti, tereyağı ve çikolatanın enfes aromaları birbirine karışıp ağızda dans ediyor. Mehmet Yaşin'nin söylediği gibi " damak çatlatan " cinsten.
12-15 adet için:

Malzeme Listesi
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı eritilmiş, soğumuş tereyağı
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket (80 gr lık )iyi kalite beyaz çikolata
  • 1 paket (80 gr lık ) iyi kalite bitter çikolata

Hazırlanışı
  • Öncelikle çikolatalar tavla zarı büyüklüğünde doğranır
  • Listedeki kuru malzemeler ile ıslak malzemeler ayrı ayrı hazırlanmalıdır
  • Yumurta, süt, yoğurt ve yağ karıştırılır ,1-2 dakika karıştırmak yeterli oluyor
  • Bir başka kap için de un, kakao, şeker ve kabarıcılar karıştırılır.Ben bu tarifte vanilya kullanmıyorum böylece kakao ve çikolata aroması daha yoğun oluyor
  • Bu arada karıştırmak için her zaman cam kaplar ve tahta kaşıklar kullanıyorum.Minikler için yapılan yiyeceklerin her aşamasına özen gösterilmeli dimi.
  • Islak malzemelerin içine unlu karışım 3 parça halinde yavaşça karıştırılır
  • Son olarak çikolata  parçaları eklenir
  • Muffin kaplarına doldurularak önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir
  • Ortalama 20 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır





Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder