Çarşamba, Eylül 08, 2010

Ezo Gelin çorba


Ben çorbaları blenderdan geçirip koyu bulamaç haline getirmekten hoşlanmıyorum.Ezogelin çorbayı da bu yüzden severim.İçindeki mercimek ve pirinç taneleri hem gözle görünür hem de ağızda dağılır.Elbette et suyunda olacak.Aslında hiç bir çorbayı sade su ile pişirmemek gerek.Taze hazırlanmış et,tavuk veya sebze suları içinde çorba lezzeti bir başka oluyor.Veya bir gün önce mantı piştiyse, mantı suyu ertesi gün harika  bir çorba ev sahipliği yapabilir. Gelelim bu fotoğraftaki enfes çorbanın tarifine...  

6 kişi için:

Malzeme Listesi
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 avuç pilavlık bulgur
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı, kuru nane ve tuz
  • 1,5 lt sıcak et suyu

Hazırlanışı
  • Soğanlar zeytinyağında pişirilir , sonradan çorba üzerinde yüzmemesi için soğanları ince doğramak ve bu aşamada iyice pişirmek çok önemlidir
  • Salçalar eklenir
  • Sıcak et suyu eklenir
  • Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur ile beraber tuzu da eklenir
  • Kısık ateşe 40 dakika pişirilir.
Servis önerisi
Kuru nane aromasını daha güçlü hissedebilmek için , çorbanın altını kapattıktan sonra eklemek gerekiyor.
Elbette limonla servis vazgeçilmez.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder