Pazar, Eylül 26, 2010

Havuçlu&Cevizli Kek

 Pazar günü evde oturunca , akşam üzeri çay yanına bir şeyler yapmak gerek.İşte böyle çıktı havuçlu kek , çok da iyi oldu lezzeti oldu...

Malzeme Listesi
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı kefir
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4-5 havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı
  • Havuçlar rendelenir suyu avuç içinde sıktırılır. Havucun suyu kalması kek içinin ıslak kalmasına neden olduğunan bu aşama önemlidir
  • Cevizler bıçak yardımı ile küçük doğranır
  • Yumurta , yağ , süt ve kefir birlikte çırpılır
  • Un, şeker, tarçın , kabarma tozu bir başka kap için hazırlanır
  • Islak malzemeler ile kuru malzemeler yavaş yavaş karıştırılır
  • Havuç ve ceviz eklenir
  • Kek kalıbı tereyağı ile yağlanıp esmer şeker serpiştirilir
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir
Önemli notlar
  • Islak malzemeler ile kuru malzemelerin ayrı hazırlanıp sonradan karıştırılması kekin daha fazla kabarmasını sağlamaktadır
  • Malzemeleri çok fazla çırpmak, karıştırmak malzeme içindeki havayı dışarı çıkaracağından kekin kabarmasına etki eden önemli bir  etkendir
  • Kek pişirilirken fırın kapağı açılması pişirme esnasında fırında ısı değişikliğine yol açar.Bu durum ısı etkisi ile kabarmaya başlayan kekin üzerinde çökmelere neden olur.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder