Çarşamba, Eylül 01, 2010

İrmik Helvası dediğin böyle olur...

İddia ediyorum dünyanın en lezzetli irmik helvası tarifi.Ölçülere ve  pişirme süreçlerine  birebir uyulursa deneyenler benimle hem fikir olacak.Sırf mutfağa salınan helva kokusu için bile denemeye değer.

4 -6 porsiyon için;

Malzeme Listesi
  • 125 gr tereyağı (ben Pınar marka tereyağı kullanıyorum,Pınar'ın kokusu ve lezzeti bir başka )
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı +1 avuç toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı

 Hazırlanışı
  • Tereyağı, orta büyüklükte bir çelik tencerede eritilir.Yağın bu işlem esnasında yanmamasına özen gösterilmeli
  • İrmik eklenir , tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kavrulur
  • İrmik, 10-15 dk kadar kavrulur 
  • Çam fıstıkları ilave edilir
  • 5 dakika daha kavrulur
  • Süt ve 1 bardak şeker ilave edilir
  • Tencerenin kapağı kapatılarak 5 dk kadar irmiğin sütü çekmesi sağlanır
  • Ocağın altı kapatılır , helva 10 dakika demlenmeye bırakılır
  • Son olarak 1 avuç toz şeker eklenir ve helva karıştırılır
  • 10 dakika dinlendirilip servise hazırlanır
Servis önerisi
  • Helvaya şekil vermek için kullanılan kalıp, gül suyu ile ıslatılıp hafif aroma sağlanabilir
  • Klasik helva baharatı tarçın , helvanın içine de üstüne de konulabilir
  • Bir kase içine helva konulup içine dondurma, ganaj veya tarçınlı elmalı karışım saklanabilir
  • Helvaya çam fıstığı dışında kavrulmuş ceviz ve kavrulmuş tuzsuz taze badem eklenebilir

Ama bana sorarsanız bazı yiyecekler için çok fazla yaratıcı olmaya gerek yok.
En lezzetlisi  en sadesi :)



Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder