Pazartesi, Eylül 06, 2010

Kuzu etli kurutulmuş yeşil fasulye

 Kurutulmuş yeşil fasulye çocukluğuma ait bir lezzettir.Şimdiki gibi her sebzeye her mevsim ulaşma şansı olmadığı için yazın kurutulan taze fasulyeleri kışın afiyetle yerdik.Şanslıyım çünkü her yaz benim için fasulye kurutan  Gül annem var.Ama Mısır çarşısında ve büyük süpermarketlerde de satıldığını görmüştüm.
Kurutulmuş yeşil fasulyenin ilginç bir lezzeti vardır.Aroması güçlüdür yani her damağa hitap etmeyebilir.

4 kişi için:

Malzeme listesi
  • 1 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye
  • 300 gr kuş başı kuzu eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı
  • Kuzu eti önce kendi suyunu salana dek pişirilir , suyunu çekince üzerini örtecek kadar kaynamış suyu eklenir ve yumuşayıncaya dek pişirilir
  • Yeşil fasulyeler kaynamış suya atılıp 2-3 dakika haşlanır, süzülür
  • Soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir , kuzu etleri eklenip 1-2 defa çevrilir
  • Salçalar eklenir
  • Süzülen fasulyeler ile beraber üstüne çıkacak dek kaynamış su (varsa etin suyu)ve tuz ilave edilir
  • Kısık ateşte 30-45 dakika kadar pişirilir
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder