Cumartesi, Eylül 18, 2010

Pilakilerin Kralı;Barbunya

 Pilaki sever olarak favorimdir kendileri.İster rakı yanında meze, ister başlangıç hatta  yoksa evde başka bir şey ana yemek bile olabilir.Ben bu kez taze barbunya kullandım.Aslında imkan varsa her zaman tazesini kullanmalı, lezzeti bir başka oluyor.
4 kişi için :

Malzeme Listesi
  • 750 gr taze barbunya içi
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı ve domates salçası
Hazırlanışı
  • Soğan ve sarımsaklar zeytinyağında iyiye pişene dek kavrulur
  • Havuç ve patatesler çok küçük doğranır (büyüklükleri bir barbunyanın yarısından daha küçük olmalıdır)
  • Pişen soğanlara önce havuçlar eklenir
  • Havuçlar 1-2 dakika kavrulduktan sonra patatesler eklenir
  • Tüm karışım 2 dakika daha kavrulur
  • Salçası ilave edilir
  • Barbunyalar da ilave edilerek kaynamış su eklenir
  • Suyun miktarı, barbunyaların üzerine çıkacak kadar olmalıdır
  • Tuz ve bir adet kesme şeker eklenir (Ben çoğunlukla zeytinyağlılara şeker koymam ancak şeker barbunyaya çok yakışıyor)
  • Barbunyalar yumuşayıncaya dek pişirilir.

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder