Pazartesi, Eylül 06, 2010

Renkli bulgur pilavı

Bu  basit ve klasik lezzete biraz renk katmak gerek .Tencerenin  kapağını açınca yayılan taze otların kokusu , servis yapılınca ortaya çıkan iştah açıcı görüntüsü ile işte renkli bulgur pilavım.

4 kişi için;

Malzeme Listesi
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 adet kırmızı biber
  • 1 çay fincanı kadar kurutulmuş domates
  • Taze otlar (maydanoz, nane, dereotu,reyhan vb...)
  • Zeytinyağı (ben bolca kullanırım , birazı da piştikten sonra üzerine )

Hazırlanışı
  • Soğan ve sarımsaklar küçük doğranarak zeytinyağında pembeleştirilir
  • İnce doğranmış biberler eklenerek 1 dakika daha kavrulur
  • Salçalar eklenip kokusu çıkana dek (1-2 dakika ) çevrilir
  • Bulguru eklenir
  • 2 bardak sıcak su , tuz ve domates kuruları eklenir
  • Çok kısık ateşte suyunu iyice çekene dek pişirilir
  • Taze otlar çok ince kıyılır, ateşten alınan tencereye ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır
  • Minimum 15 dakika demlendirilir
  • Taze otları eklerken miktar konusunda çok dikkatli olunmalı , her bir ot için 1 veya 2 dal yeterli olmaktadır.Aksi halde pilavınız kısıra dönüşebilir :)




Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder