Çarşamba, Eylül 08, 2010

Sulu Köfte


Uğraştırıcı bir yemekmiş sulu köfte.Doğu ve güneydoğu mutfağında versiyonları çokça var. Ben de ilk kez denedim ama evimizin küçük gurmesi pek beğendi. Malzeme listesini kendi yaptığım kadarı ile vereceğim.
4 kişi için:

Malzeme Listesi
  • 2 çay bardağı dolusu az yağlı dana kıyma
  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı  un
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 küçük soğan
  • Zeytinyağı ve salça

Hazırlanışı
  • Kıyma, bulgur ve un karıştırılır
  • Malzemeler ara sıra  avuç içi kadar su eklenerek  hamur kıvamına gelene dek yoğrulur
  • Kıvama geldiği ,elle şekil verirken çatlamamasından anlaşılır.Ancak yaklaşık 35-40 dakika yoğurmak gerekmektedir
  • Kıymalı hamurdan minik parçalar alınarak nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır
  • Soğan zeytinyağında  iyice pişirilir
  • Salçası eklenir
  • 750 ml kaynamış su ilave edilir
  • Köfteler eklenir , 5 dakika sonra da nohutlar eklenir
  • Köfteler yumuşayıncaya kadar yani toplamda 10 veya 15 dakika pişirmek için yeterlidir

Servis önerisi
  • Bu yemek limonlu yani biraz ekşili yeniliyor.Ancak eki çocukların damak tadına uygun olmadığı için ben kullanmadım
  • Aromasını beğenenler , kuru nane veya kuru fesleğen de kullanabilir




Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder