Pazar, Eylül 26, 2010

Türk Usulü Seviçe "Palamut Salamura"

 Aylardan Eylül, palamut mevsimi.Böyle bir mucizeye ulaşabildiğimiz  için çok şanslıyız.Biz bir sabah balık haline gidip denizden yeni çıkmış bolca palamut aldık.Öylesine tazeydiler ki. Elde taze balık olur , konu da mutfak da denemeler yapıp rakıyla keyfini sürmek olursa ,palamut salamura harika bir deneyim...

Malzeme Listesi
  • 3 adet palamut
  • 5-6 diş sarımsak
  • Defne yaprağı
  • 1-2 adet karanfil
  • 1 lt su
  • 3 yemek kaşığı kalın deniz tuzu
  • 3 adet limon
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Palamutlar tuzlu su ile yıkanıp, temizlenir, mümkünse fileto haline getirilir, kağıt havlu ile kurulanır
  • Su kaynatılır, deniz tuzu kaynayan su içinde eritilir
  • Cam bir kavanozun en altına 4-5 adet defne yaprağı dizilir
  • Üzerine bir sıra palamut dizilir
  • Palamutların üzerine sarımsak,  limon dilimleri ve maydanozlar yerleştirilir
  • Bir miktar kaynamış su eklenir
  • Palamutlar bitene dek yukarıda belirtiliği şekilde malzemeler tekrarlanır
  • Kalan kaynamış su en üste dökülür
  • 1-2 adet karanfil konulur
  • En üste zeytinyağı gezdirilir
  • Kavanoz sıkıca kapatılır
  • 1 hafta sonra salamura yenilebilir






Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder