Çarşamba, Ekim 06, 2010

Fırında Balık Köftesi

Bu tarif, çocukların en sevdiği yemeklerden biri. 

Hem kızım hem de tüm arkadaşları severek yemiş, devamını istemiş ve zaman zaman "balık köftesi pişirsene " diye yalvarmışlarıdır.Küçük çocuğu hatta bebeği olanlara şiddetle (ne demekse o :)) tavsiye edilir.

10-12 adet köfte için

Malzeme Listesi
  • 500  gr Çupra veya Levrek gibi beyaz etli büyük balık, ben palamut ile de denedim aynı lezzeti vermiyor.Normal koşullarda kültür balığı yemeye karşı olsam da özellikle av yasağı olan zamanlarda gayet keyifle yenilebiliyor
  • 4 adet yeşil soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Defne yaprağı ve zeytinyağı

Hazırlanışı
  • Balıklar temizlenip tuzlu su ile yıkanır
  • Kaynamış su içine 1 adet defne yaprağı atılır
  • Balıklar kaynamış suya ilave edilir , bu sırada tencere ateşten alınır ve kapağı kapatılıp 2-3 dakika bekletilir
  • 2-3 dakika içinde balıklar yumuşamış olacak, ancak sıcak suda uzun süre bekletilirse balığın tüm lezzeti suya geçer
  • Balıklar sudan çıkarıır ve kılçıkları temizlenir
  • Yumurta, yeşil soğan, maydanoz , galeta unu ve tuz ekleneerk yoğrulur
  • Köfte şekli verilerek bol yağlanmış tepsiye dizilir
  • 200 derecede  ısıtılmış fırında 15-20 dakika , üzeri kızaran dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder