Cuma, Ekim 15, 2010

Karanfilli Mürdüm Erik Likörü

Bu likör tam anlamı ile hand made by sanem karakaş oldu.Mutfak denemelerimin bir sonucu yani her şeyi ile bana ait.Fotoğrafta ,kadeh içinde ki meyve parçacıklarını görüyorsunuz değil mi? Önce ağızda  hafif bir karanfil kokusu sonra damakta yoğun mürdüm eriği tadı.

Malzeme Listesi
  • 1 kilo olgun, kokulu , yumuşak mürdüm eriği
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 250 ml alkol
Hazırlanışı
  • Yıkanıp, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş erikler cam bir kavanoza bir sıra erik bir kaşık şeker olarak şekilde yerleştirilir, kalan şeker üste dökülür
  • En üste karanfiller eklenir
  • Kavanoz sıkıca kapatılır ancak her gün sallanarak şekerlerle meyvelerin özleşmesi sağlanır
  • 20 gün boyunca bu işlem tekrarlanır
  • 20 gün sonunda erikler kavanozdan çıkarılır
  • Alkol eklenerek tekrar sıkıca kapatılır
  • Güneş almayan kuru bir yerde 2-3 hafta hiç sallanmadan bekletilir
  • Alkollü karışım sallanırsa kristalleşir ve buğulanır
  • 2-3 hafta sonunda kavanoz açılır, likör bir kadehe doldurulup koklanır
  • Sonra yastık üzerine konulup beraber uyunur, çünkü bu likör içmeye kıyılamayacak kadar lezzetli , benden söylemesi.

Posted by Picasa

2 yorum:

  1. resimler süper çıkmış Sanemcim. Meyveli likörleri çok severim eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bu şekilde eriklerin fermente olma ihtimali yok mu? yinede bu gün başladım bakalım ne olacak?

    YanıtlaSil