Çarşamba, Ekim 06, 2010

Topik'im benim

 Şu Topik'i yıllardır yerim ama bir türlü evde yapmaya fırsat bulamamıştım.Şimdi hazır evde bolca haşlanmış nohut varken denemeye karar verdim.Ne iyi etmişim, humus mu topik mi tartışmaları başladı bile bizde ve sanırım topik kazandı.
Malzeme Listesi
  • 1 su bardağı haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Tarçın, yenibahar,kimyon
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Soğanlar piyazlık olarak çok ince şekilde doğranır
  • Kaynamış su ilave edilerek 1 saat kadar haşlanır
  • 1 saat sonunda hafif sulu soğanlara, tahin, baharatlar, üzüm, fıstık ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir
  • Baharat miktarı isteğe bağlı ama tarçın 1/2 çay kaşığından fazla olursa tüm kokuları bastırıyor, yeni bahar ve kimyon eşit miktarda eklenmeli, koku ve tadlar rafine olmalı
  • Nohutlara 2-3 yemek kaşığı su eklenir  mutfak robotunda iyice ezilir
  • Alüminyum folyo tezgaha serilir,
  • İçine nohut ezmesi dökülür ve her tarafı eşit olacak şekilde folyo üzerine yayılır, çok ince olmaması gerekir
  • Üzerine soğanlı karışım dökülür
  • Folyo le beraber rulo yapılarak buzdolabında 1-2 saat bekletilir

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder