Pazar, Kasım 07, 2010

Ananaslı Tava Keki

Posted by Picasa
İsmine bakıp da tavada pişen sıradan bir kek olduğunu düşünmeyin.Bu bir Amerikan tatlısı. .Bu tarifi Martha Stewart'ın sitesinde görmüştüm.Denemeyi uzun süredir istiyordum ama bazı malzemeleri değiştirip biraz daha bizim damak tadımıza uygun hale getirmem gerekti.Örneğin orijinal tarifinde keke krema da konuluyor.Oysa bu kadar tereyağı yoğun bir tatlıya krema extra ağırlık katacak diye düşündüm ve süt ile ikame ettim.  Lezzetli ancak ağır bir tatlı, sıcak olarak tüketilmesini şiddetle tavsiye ederim.

Malzeme Listesi
Tabanı için:
  • 5-6 dilim ananas
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2-3 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
  • Tarçın
Keki için:
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Un, kabartma tozu

Hazırlanışı

  • Kalıbın altına yağlı kağıt serilir
  • Yağlı kağıt üzerine , oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile esmer şeker karışımı yayılır
  • Ananas dilimleri eklenir
  • Ceviz ve tarçın serpilir
  • Bir başka cam kap içinde kek malzemesi hazırlanır
  • Öncelikle tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır
  • Yumurtalar teker teker eklenir
  • Süt, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılarak kalıptaki ananasların üzerine dökülür
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirilir
  • Sıcakken bir başka kap içine alınıp ananaslar kekin üst kısmında kalacak şekilde servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder