Cuma, Kasım 26, 2010

Merve'nin Mini Kurabiyeleri

Minicik ve inanılmaz lezzetli kurabiyelerin tarifini Merve'den aldım.Malzeme listesi basit, hazırlanması kolay bu kurabiyeleri pişirip  kavanozda saklayabilir ve akşam üzeri çay yanında  atıştırmalık olarak değerlendirebilirsiniz.

Malzeme Listesi
  • 125 gr tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 50 gr fındık içi
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için ayrıca pudra şekeri ve tarçın
Hazırlanışı
  • Oda ısısında bekletilip yumuşayan tereyağına pudra şekeri eklenir
  • Öğütücüden geçirilen fındık içleri ve un eklenir
  • Sert bir hamur elde edecek kadar un ile yoğrulur
  • Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılan hamura minik kalıplar yardımı ile şekil verilir
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirilir
  • Bu arada pudra şekeri ve tarçın karıştırılır
  • Kurabiyeler henüz sıcakken, üzerlerine tarçınlı pudra şekerli karışımdan serpiştirilir
  • Hamurdaki şeker miktarı az olduğu için , üzerine serpeceğiniz şeker oranını damak zevkinize göre belirleyebilirsiz.Ancak tüm kurabiyelerin şekerli-tarçınlı karışımdan yeterince pay aldığından emin olmak lazım.


Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder