Pazar, Kasım 07, 2010

Vişne Soslu Çikolatalı Kek

 Çikolatalı kekin her türlü versiyonunu denedim diyebilirim.En azından ulaşabildiğim her tarifi denedim.Bu karışım benim ideal lezzetim oldu.Tadı oldukça rafine, ne tereyağı aromasını alıyorsunuz ne de çikolatanın ağırlığını hissediyorsunuz.Üzerine istediğini sosları ekleyip isterseniz 5 çayında isterseniz akşam yemeği sonrası tatlı niyetine servis edebilirsiniz.

Malzeme Listesi
  • 4 yumurta
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak daha az toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr iyi kalite bitter çikolata
  • Kabartma tozu
Hazırlanışı
  • Yumurtaların sarıları ve beyazı ayrılır
  • Yumurta beyazları bir fiske tuz ile kar haline gelene dek 5 dakika kadar çırpılır
  • Çikolata benmari usulü eritilir
  • Bir başka cam kap içerisinde tereyağı ve toz şeker krema haline gelene dek çırpılır
  • Yumurta sarıları teker teker eklenerek çırpılmaya devam edilir
  • Süt ve eritilmiş çikolata eklenir
  • Un , kakao, kabartma tozu  eklenerek tahta bir kaşık yardımı ile bir kaç kez karıştırılır
  • Son olarak yumurta akları 3 parça halinde yavaş yavaş yedirilir
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dk pişirilir
  • Üzerine vişneli sos ve  hindistan cevizi ilavesi ile servis edilir
  • Vanilyalı dondurma ve çikolatalı sos ile de servis edilebilir.

uz.Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder