Pazar, Ocak 30, 2011

Cevizli Kabak Ezme

Yine son derece pratik, ve lezzetli  bir tarifimi paylaşacağım.
İş çıkışı birilerini yemeğe davet ettiyseniz her yemeğin yanında garnitür  olabilecek bu tarifi öneririm.

Malzeme Listesi (4 kişi için)
  • 2 adet büyük boy kabak
  • 5-6 adet ceviz içi
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Pişirmek için zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Kabakların kabukları temizlenir, iri rendelenir
  • Avuç içi ile suyu sıkılan kabaklar tavaya alınır
  • Zeytinyağı eklenir
  • Kabaklar suyunu çekip hafif ölünce dövülmüş cevizler ilave edilir
  • Soğuyan karışım sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır
 Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder