Pazar, Ocak 30, 2011

Güllü Mantı

 
Mantı'ya değişik bir yorum.Ancak ceviz eklemeden denemeyin , işin sırrı ceviz de.Bu arada yeri gelmişken , eklemek istiyorum ,ceviz açık halde satın alınmamalı.
Kabuklarından çıkarıldıktan sonra nasıl bir yolculuk yaptığından emin olmadığımız tüm kabuklu yiyecekler için aynı yöntemi öneriyorum ve ben bu şekilde kullanıyorum.Kullanılmadan hemen önce kabuklarından çıkarılmış mis kokulu cevizin bu yemeğe kattığı lezzet bir başka.
Unutmayın, mutfakta lezzet arayışı peşindeyseniz , ceviz kırmak gibi oyalayıcı şeylerden asla üşenmemelisiniz !
Malzeme Listesi
  • 3 adet yufka
  • 2 avuç içi kadar yağsız kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 8-10 adet ceviz içi
  • Üzerine sürmek için 3 kaşık yoğurt ve 3 kaşık zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yoğurt ve biberli yağ
Hazırlanışı
  • Kıyma ve soğanlar kavrulur
  • Kıymalar pişince ince dövülmüş cevizler ve maydanoz eklenerek altı kapatılır
  • Yufkalar 4 parçaya bölünür
  • Her bir parçanın içine kıymalı-cevizli harçtan konulup, yufkanın geniş kısmından dar kısmına doğru rulo şeklinde sarılır
  • Daha sonra rulolara,  içeriye doğru katlanmak suretiyle gül şekli verilir, fırın tepsisine alınır
  • Güllerin üzerine yağlı-yoğurtlu karışımdan sürülür
  • 175 derece fırında 20-25 dk. pişirilir
  • Servis tabağına alınarak sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edilir

Posted by Picasa

1 yorum:

  1. sevgili Sanem,
    ellerine emeklerine sağlık mantın nefis ötesi:)
    milletçe çok sevdiğimiz bir yemek zaten:)

    YanıtlaSil