Pazar, Ocak 16, 2011

İncir Reçeli

 Reçel niyeti ile yapılmış ancak kahvaltıda yemeye kıyılamayıp sofrada tatlı köşesine kurulan incirler...Ceviz ve kaymak eşliği ile benzersiz bir lezzet yaratmak mümkün. Ellerine sağlık Gül Annemiz...

Malzeme Listesi
  • 1 kg taze incir
  • 1 kg toz şeker
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çay fincanı su

Hazırlanışı
  • Yıkanıp kurulanan taze incirler ,toz şekere yatırılıp bir gece şekerde bekletilir
  • Ertesi gün üzerine 1 çay fincanı su eklenerek kaynamaya bırakılır
  • Meyveler pişip renkleri değişince limon suyu eklenip 5-10 dk. kadar daha kaynatılır
  • Buraya kadar standart reçel tarifi ile gidiyor
  • Asıl önemli olan kısmı ise bundan sonrası, hafif sulu reçelimizi özleştirmek için güneşte bekletiyoruz
  • İstanbul'da güneşi nereden bulup bekleticez diyenler için , fırınlarını önerebilirim
  • 100 derece gibi düşük bir sıcaklıkta 30-45 dk. kadar cam bir tepside fırınlamak ta gayet lezzetli bir sonuç veriyor.

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder