Pazar, Şubat 20, 2011

Mısır Ekmeği

Biz bu mısır ekmeğini yemek içi balıkçıya gitmek zorunda mıyız?Artık değil. Varsa malzemeniz yapımı çok kolay olan ve kısa sürede hazırlanan mısır ekmeği artık pazar kahvaltılarımızı süsleyecek, şık bir peynir tabağı ile konuklarımızı ağırlarken bizi gururlandıracak.Ben eklemedim ama daha zengin bir tat için 1/2 çay bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir ve 1-2 dal dere otu ya da maydonoz ilave edilebilir.

Malzeme Listesi
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı
  • Süt ve zeytinyağı cam bir kaseye alınır
  • Tuz ve şeker eklenir
  • Un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır
  • Poğaça hamuru kıvamına bir hamur elde etmelisiniz, hamur fazla kuru olduysa biraz su yardımı ile inceltebilirsiniz
  • Fazlaca yoğurmaya gerek yok, 20-23 cm çapında bir tepsiye alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk. kadar pişiriyoruz
  • Pişiriken fırına , ısıya dayanıklı bir kap için su koymak ekmeği daha yumuşak yapacaktır.

1 yorum:

  1. Sevgili Sanem ellerine emeklerine sağlık..
    karadenizin enn güzel ve enn seçkin ekmeklerinden mısır ekmeği.
    çok severiz..
    elerine sağlık olsun..
    sevgiler...

    YanıtlaSil