Antakya Antakya...

Antakya mutfağı oldukça popüler.Kesinlikle haklı bir şöhret bu. Doğal ve lezzetli malzemelerle yapılan yüzyılların birikimi bir mutfak.Ben geçtiğimiz hafta Antakya'daydım. Buradaki dostlarım sayesinde bu eşsiz lezzetleri tada bildim.Ama anlatmaya kelimeler yeterm i bilinmez.Ayrıca yöre halkının doğaya saygısına hayran kaldığımı belirtmeliyim.Örneğin ;sadece erkek dana tüketilyor, nedeni ise soylarının devamını sağlamak ve hamile veya emziren dişiyi korumak.Mutfaktaki herşey doğal.Reçel, yağ, zetin, salça yanısıra peynirlerini hatta rakılarını bile kendileri üretiyorlar.Çocuklar cips tadını bilmiyor, abur cubur olarak künefe yiyorlar :(
Gidip yerinde görmek, yerinde tatmak lazım. Hatay'a THY'nin seferleri var. Üstelik mutfağından önce Aziz Petrus'u, Beşikli Kilise'yi, Tutis Tunelini görmeli, görmeden ölmemeli.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cevizli anne kurabiyesi

Karanfilli Mürdüm Erik Likörü

İrmik Helvası dediğin böyle olur...