Kıtır kek

 Bu lezzet, bir kek kurtarma operasyonu sonunda ortaya çıktı.Üzümlü-cevizli keki hazırlarken içine fazlaca un kaçırınca  kek süngerimsi bir hal adlı.Üstelik o kadar kabardı ki iç kısımları tam pişmemişti.O kadar uğraştığım kekimi atamayacağıma göre yeni bir method düşümdüm.Fotoğrafta görüldüğü gibi keki ince dilimledim.200 derecede ısıtılmış fırının ızgarasında 15 dk kıtırlaştırdım.Sonuç mu; kekleri her zaman böyle mi yapsam diye düşünüyorum :)
Cevizli-üzümlü kek için:

Malzeme Listesi
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı fındık yağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • Hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış ceviz
  • 1/2 çay bardağı yıkanıp kurutulmuş kuş üzümü
Hazırlanışı
  • Yumurtalar bir çatal yardımı ile çırpılır
  • Şeker, yağ ve yoğurt ilave edilerek çok az daha karıştırılır
  • Kabartma tozu un içine konularak kek hamuruna eklenir
  • Hamur boza kıvamına gelinceye dek 1-2 dakika karıştırılır
  • Ceviz ve üzüm ilave edilir
  • Kek kalıbı yağlanır, ben tereyağı ile yağlayıp üzerine esmer şeker serpiştiriyorum
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir
  • Fırın kapağının pişme süresince açılmaması önemlidir
  • 40 dakika kadar sonra , tahta bir çubuk yardımı ile kekin iç kısmının pişip pişmediği kontrol edilir
  • Genellikle 45-50 dakika pişme için yeterlidir
  • Kek tamamen piştikten sonra fırından çıkarılır ve ızgara üzerinde soğumaya bırakılır




Posted by Picasa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cevizli anne kurabiyesi

Karanfilli Mürdüm Erik Likörü

İrmik Helvası dediğin böyle olur...