Şoğra


İsmi zor kendi kolay yemek.Aslında yazın tüketmek daha güzel oluyor. İçine bir kaç parça buz ilavesi, bir kaç taze nane yaprağı ile içinizi ferahlatan şoğra ile kışın da sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

Malzeme Listesi
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 çay bardağı  haşlanmış nohut
  • Tercihen süzme yoğurt, bulamıyorsak normal yoğurtta kullanılabilir
  • Kuru nane ve tuz

Hazırlanışı
  • Buğday akşamdan bir taşım kaynatılarak sabaha kadar bekletilir
  • Sabah tekrar kaynatılarak nohut ilave edilir ve soğumaya bırakılır
  • Servis yapılmadan önce  yoğurt ile karıştırılır
  • Damak zevkine göre kuru nane ve tuz eklenir
  •  



Posted by Picasa

Yorumlar

  1. Adı da kendide çok değişik bunu denemem gerek eline sağlık Sanem'cim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cevizli anne kurabiyesi

Karanfilli Mürdüm Erik Likörü

İrmik Helvası dediğin böyle olur...